Skip to main content

Máte své finance v bezpečí?

Bez Internetového bankovnictví a online plateb se dnes obejde jen málokdo. Ovšem kromě rychlosti, jednoduchosti a pohodlí s sebou tyto služby přináší i riziko velkých finančních ztrát následkem zcizení přihlašovacích údajů. Míra zabezpečení se samozřejmě odvíjí také od poskytovatele bankovních služeb, nicméně uživatelé produktu ESET Smart Security (od verze 9) se nyní mohou při svých platbách cítit mnohem bezpečněji, a to díky nové ochranné vrstvě, kterou ESET přidává do internetového prohlížeče.

Ochrana bankovnictví a online plateb od ESETu funguje tak, že po zadání webové adresy Vašeho internetového bankovnictví do prohlížeče ESET sám pozná, že se jedná o bankovnictví a spustí tzv. zabezpečený prohlížeč. Pro proces tohoto zabezpečeného internetového prohlížeče se vytvoří tzv. sandbox (pískoviště), kde probíhá internetové bankovnictví či online platby. Tyto citlivé služby si tedy díky produktu ESET Smart Security hrají „na vlastním písečku“ a žádná jiná aplikace nemá možnost zjišťovat seznam navštívených stránek ani odečítat znaky zadané na klávesnici (uživatelská jména, hesla, čísla platebních karet apod.)

Všem důrazně doporučujeme co největší opatrnost na internetu a zvláště pak, jde-li o internetové bankovnictví. Zároveň bychom chtěli všechny uživatele internetových bankovnictví upozornit, aby se nespoléhali pouze na jednu vrstvu ochrany. Je vhodné si nastavit např. dvoufázovou autentifikaci při přístupu do internetového bankovnictví. Ta v praxi funguje tak, že při vyplnění přihlašovacích údajů je Vám ještě zaslán např. SMS kód, kterým potvrdíte přístup. Ochrana bankovnictví od společnosti ESET je pouze další ochrannou vrstvou.

Pokud si nejste jisti, zda využíváte internetové bankovnictví bezpečně nebo pokud se chcete poradit o produktech ESET, neváhejte se za námi zastavit na prodejně nebo nás kontaktujte telefonicky či e-mailem.

Martin Holeček
servisní technik
Martin Holeček

Martin Holeček

servisní technik

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *