Skip to main content

Vše v jednom

V minulém díle, jsme psali o problematice správného výběru switche, nyní se podíváme na zařízení, které Vám vyřeší připojení a rozvod Vaší sítě v jedné krabičce.

MIKROTIK Cloud Router Switch

Legendární a velmi propracovaný systém síťových zařízení Mikrotik, tak nabízí další produkt do své ucelené řady síťových prvků. Jedná se o novou řadu Cloud Core Switchů pracujících na třetí síťové vrstvě a oživené RouterOS. Dokonce je od výroby nastaven pro okamžité použití pro připojení na metalické přípojky.

Tento switch je poháněn výkonným procesorem a sadou čipů, které zabezpečí současné využití všech 1Gb portů. RouterOS také umožňuje libovolnou konfiguraci portů a pravidel. Je osazen čtyřiadvaceti gigabitovými ethernet porty, jedním SFP portem a jedním microUSB portem.

Používáme ho v jedné z našich kanceláří, kde zabezpečujeme připojení pro cca 5 stálých  zaměstnanců a menší konferenční místnost pro cca 10 lidí.

 

SPF port umožňuje rozšířit tento switch o přípojku pro optické vedení. Díky miniUSB portu můžeme připojit externí disk a vytvořit sdílené úložiště. Pokud nemáte k dispozici metalické nebo optické připojení, jednoduše se připojíte také pomocí 3G modemu.

Více o tomto produktu se dozvíte v našem katalogu.

Potřebujete zprovoznit tento switch? Kontaktujte nás, rádi Vám poradíme.

 

Petr Libosvár
servisní technik
Petr Libosvár

Petr Libosvár

servisní technik

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *