Skip to main content

Facebook rozměry obrázků a jejich zobrazení

V minulém článku jsme si ukázali, jaké by měli mít rozměry Vaše úvodní a profilové fotky na Facebooku. V tomto článku se podíváme na rozměry obrázků a fotek, které vkládáte na Facebookové stránky.

U Facebooku existuje mnoho způsobů zobrazení obrázků. Podoba vzhledu je vždy závislá na počtu obrázků a na jejich velikostech. Mají ale jeden společný prvek a to je box o maximálních rozměrech 470x470px.

1) Vložení jednoho obrázku na zeď

Obrázek se vždy zmenší v poměru na maximální šířku a maximální výšku 470px. Pokud chcete využít celou šířku zdi, tak vkládejte obrázky s minimální šířkou 470px.

Pokud Váš obrázek je užší než 470px, tak se jednoduše zarovná vlevo a zbylé místo v pravé části bude prázdné. Je-li obrázek na výšku, tak jeho max. výška bude opět pouze 470px.

 

Pozn.: Pokud vkládáte panoramatickou fotografii, tak náhledové foto bude mít stále maximálně 470px.

Doporučujeme:
Pokud na stránky vkládáte pouze jednotlivé fotografie, doporučujeme je vkládat ve čtvercové podobě. Díky tomu využijete maximální prostor, který Vám Facebook na fotografii vyčlenil.

2) Vložení více obrázků na zeď

Na Facebook můžete nahrát i více obrázků najednou. Jejich zobrazení závisí na počtu a velikosti jednotlivých obrázků. Také je důležité jaký rozměr má Vaše první (hlavní) fotografie.

Je rozdíl, zda nahrajete tři obrázky o rozměrech čtverce nebo tři obrázky o rozměrech obdélníků, zobrazení bude úplně jiné.

Tip:
Pokud chcete změnit pořadí fotek, jednoduše je můžete přetáhnu pomoci drag and drop.

Doufáme, že jsme Vám pomohli utříbit si informace o možnosti vkládání fotografií na Facebook. Pokud budete potřebovat s propagací Vašich příspěvků na sociálních síti jakkoliv pomoci, můžete se na nás kdykoliv obrátit.

Na závěr jsme si pro Vás připravili náhledy jednotlivých variant zobrazení fotek na Facebooku.

administrátor / seo / marketing

Vojtěch Kocián

administrátor / seo / marketing

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *