Skip to main content

Nové technologie ve světě bezdrátového přenosu

Novinky v bezdrátových technologiích se objevují téměř denně. Nová zařízení jsou více a více sofistikované a pro uživatele nabízí vyšší rychlosti přenosu dat na stále větší vzdálenosti. Dnes se podíváme na dvě nová zařízení společnosti Mikrotik, která jsou určeny primárně na vzdálená point-to-point spojení.

DynaDish 5

Jedna z novinek je od firmy MikroTik zařízení DynaDish 5, RBDynaDishG-5HacD, 25dBi dual 8°, 802.11ac, ROS L3, GLAN, PoE, zdroj, mont.kit

image02

Zařázení 802.11ac standardu umožňující data rate až 866Mbit, zpětně kompatibilní s 802.11a/n systémy.

  • ideální pro vytváření bod-bod spojů na delší vzdálenosti
  • integrovaný 5GHz dual chain board s 25dBi parabolickou anténou o úzkém vyzařovacím úhlu 8°
  • výkonný 720Mhz CPU s 300MHz DDR2 od Qualcomm
  • gigabitový Ethernet port

 

MikroTik RouterBOARD RBLHG-5nD

Druhým produktem, na který bychom Vás rádi upozornili je levnější, ale futuristicky vyhlížející MikroTik RouterBOARD RBLHG-5nD, LHG 5, 24,5dBi, 802.11an, ROS L3, PoE

The Light Head Grid (LHG) je kompaktní a lehké bezdrátové zařízení s integrovanou 24,5 dBi mřížkovitou anténou zajišťující ochranu proti větru. Je ideální pro point-to-point spojení nebo pro připojení zákazníků na delší vzdálenost.

Velikou výhodou, oproti jiným produktům, je zabudovaná rádiová část přímo do ohniska antény, čímž odpadají veškeré ztráty na RF kabelech.

RBLHG-5nD je dodáván v lehce smontovatelné formě s kompaktními rozměry balení. Součástí balení je i velmi šikovný kit, který slouží k náklonu o 5° oproti původní pozici.

 

Petr Mynář
servisní technik
Petr Mynář

Petr Mynář

servisní technik

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *