Skip to main content

Prezentace Acer

21. října jsem se zúčastnil každoroční prezentace společnosti Acer. Nejprve musím uvést na pravou míru, že jsem byl pouze záskok, protože kolega se ze zdravotních důvodů nemohl zúčastnit. Tuto akci navštěvujemepravidelně, jsme totiž obchodními partnery v programu Acer Synergy, což je pro nás velice výhodné.

Jelikož jsem na takové akci nikdy v životě nebyl (byla to má premiéra) a ve světě hardwaru se až tak neorientuji (jsem spíš do marketingu a webovek), tak jsem byl jedním slovem NADŠEN.

Uchvátilo mě nejenom místo (luxusní hotel NH Collection Olomouc Congress) a celková atmosféra celé akce (vč. coffeebraků), ale především parádní program, prezentován profesionály z oboru.

První fáze:acer-logo

Po prvním rozkoukání a přivítání jsme měli možnost nahlédnout nejen do čísel a statistik společnosti Acer za uplynulý rok, ale také na celorepublikové křivky prodeje. Dozvěděli jsme se velmi zajímavé čísla, např. že prodej počítačů (velkých desktopů) stále roste a dokonce se jich prodalo za posledních 10 let nejvíce, což mě velice překvapilo. Dále také to, že drtivá většina zákazníků, kteří chtějí plnohodnotný tablet, si pořídí notebook 2v1, čili s plnohodnotnou oddělitelnou obrazovkou. Velkým rozvojem je teď tzv. GAMING a produkty pro hráče – Acer si v tomto oboru slibuje velkou budoucnost.

Druhá fáze:

V další fázi nám Acer předvedl své nejlepší kousky, a to jak letošní, tak i ty plánované na příští rok. Díky úzce zaměřeným přednáškám, které se soustředily vždy na každý sortiment zvlášť, jsme měli možnost tyto produkty srovnávat s konkurencí a více se tak zaobírat jejich detaily.

Témata přednášek:

  • domácí notebooky
  • smartphony
  • tablety
  • LCD monitory
  • projektory
  • desktopy

Níže Vám alespoň z části popíšu ty produkty, které mě osobně zaujaly nejvíce.

Notebooky Aspire One Cloudbook

Zajímavá série notebooků, jejichž cílem je mít všechny Vaše data na cloudu, tedy vše na síti. Konkurovat můžou především cenou, a to díky absenci velkých úložišť. Na cloudu budete mít možnost prostoru až 1TB.

Notebook Aspire R13

Špičkové zařízení s inteligentní konstrukcí, která má mnohem lepší ladnost přechodu než u obyčejného konvertibilního notebooku s 360° panty. Díky pantu Ezel™ můžete notebook otáčet do prakticky jakéhokoli úhlu. Mnohem vyšší výdrž a USB porty 3.1 s rozhraním Thunderbolt™ umožňuje mimořádně rychlé nabíjení a přenos dat. Použitá technologie MU-MIMO 802.11ac má až třikrát vyšší výkon než bezdrátová síť MIMO 802.11ac.

 

Notebook Aspire R14

Díky dvojitým pantům s otáčením o 360° a podsvícenou klávesnicí je vhodný pro každé místo a situaci. Pro lepší manipulaci byla snížena jeho hmotnost a rozměry (především tloušťka). Již v základu by měl obsahovat 256GB SSD Disk.

 

Notebook Acer V15 NITROacer-nitro

Seriózní notebook pro tzv. „hráče v obleku“. Přes den je to plnohodnotný pracovní nástroj a večer skvělá herní mašina, která utáhne ty nejnovější gamesy. Může se pochlubit nejmodernějším SSD diskem (NVMe PCIe) a špičkovou grafikou NVIDIA® GeForce GTX 960M.

 

Smartphone Liquid Z530

Jeho hlavní předností je 8 megapixelový fotoaparát na přední straně, takže Vaše selfie budou velice kvalitní. Pěkný design Zero Air Gap (slouží k menšímu odrazu světla) a technologie Acer Lumiflex™ (automatické zvyšování kontrastu) Vám přinesou svět ještě krásnější.

 

Liquid-Z6302Smartphone Liquid Z630

Výkonnější bráška Z530, který má větší baterii a možnost nabíjení jiného telefonu, což je někdy velmi praktické.

Telefony Acer již při koupi obsahují své vlastní aplikace, např.:

Acer navigation – plnohodnotná navigace celé Evropy zdarma

Acer Aid kit – sada tří nástrojů, které monitorují výkon telefonu, řídí výdrž baterie a spouští centrum zálohování a obnovení.

Kids centre – chráněné prostředí s rodičovskou kontrolou.

Acer extend – dockovací stanice pro notebook

 

Tablety Iconia One, Iconia Tab, …acer-tablet-iconia-one

Tyto působivé tablety mají jednu významnou vlastnost, a to jednoduché surfování a jednoduchou komunikaci. Vždy budete v kontaktu. Mnohé z nich fungují jako tablet i telefon dohromady.

Vlastnosti:

Zero Air Gap – menší odraz světla, lepší kontrast a barvy (odstranění vzduchové bubliny v displeji)

Vision Care – péče o Vaše oči -> odstranění modrého světla

Lumiflex – lepší čitelnost na slunci

– protiskluzová úprava

– záruka 1 rok i v zahraničí (pouze pro cestovatele)

 

 

Monitory

– vzrůst prodeje proti loňskému roku o více než 17%

– nejprodávanější jsou s uhlopříčkou 23 palců a více

Vlastnosti:

Colorplus – jedná se o certifikaci, obraz na těchto monitorech bude vypadat vždy stejně

Eye protect – zabraňuje problikávání a značně snižuje světelné odlesky až o 60% (vhodné pro práci venku či v těsné blízkosti okna)

 

Projektory

Acer nabízí dlouhou záruku pro lampu v projektoru.

Color Boost 3D – více barev

Color safe – vždy krásné barvy, netrpí na jejich úbytek

sRGB Certifikace – 100% pokrytí barevného prostoru

LumiSense – automatické nastavování jasu ve dne i v noci

Hidden Dongle – praktická krytka na připojené zařízení

 

 

Intel Skylake – 6. generace procesorů Coreintel-skylake

– poslední přednášku měl v rukou pozvaný host ze společnosti Intel

– jako každý rok, tak i letos Intel představil novou verzi procesorů s názvem SKYLAKE

Jedná se o novou mikroarchitekturu využívající nanotechnologie. Nejedná se o žádný upgrade staré verze, ale o zcela nový produkt.

Vlastnosti:

– jednoznačně vyšší výkon (až 2,5x)

– více než 80 modelů

– zaměřen na všechna zařízení

– 3x vyšší výdrž baterie

– 30x vyšší výkon grafiky

– spotřeba jen 4,5W ( v roce 2010 18W, 2013, 11,5W)

– podpora 4K videa

– vlastní taktování

 

Série Predátor

Všechny výše zmiňované kategorie nespojovalo jen slovo „Acer“, ale především slovo „Predátor“. Tento název nás provázel nejen v každé prezentaci, slajdu či přednášce, ale i samotný sál, kde se celá tato akce odehrávala, byl jaksi „vyzdoben“ v tomto duchu. Níže se můžete podívat na několik fotek.

Celá série Predátor je cílená na všechny hráče. V každé kategorii najdete minimálně jednoho Predátora, ať už je to desktopový počítač, notebook, smartphone, tablet, monitor projektor nebo klávesnice s myší. Špičková grafika těchto zařízení je vidět hned na první pohled. Pod tímto parádním designem se skrývá velmi silná mašina se skvělými parametry. Více o této herní sérii se dozvíte zde na oficiální stránce.

 

Celá tato akce mě naprosto uchvátila a musím se přiznat, že jsem následně do rodiny zakoupil jeden notebook Acer E14. Vedení ve firmě si pak pořídilo notebook Acer R 13.

Už teď se těším na další takovou přednášku.

Predator-family-1

administrátor / seo / marketing

Vojtěch Kocián

administrátor / seo / marketing

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *