Skip to main content

Jak vybrat správný router, modem nebo switch?

Potřebujete jednu z těchto chytrých krabiček, ale nevyznáte se na aktuálně přesyceném trhu? Vybíráte pouze podle ceny? Nechte si poradit od profesionálů.

Běžná otázka  zákazníka:

„Potřebuji router nebo nějaký rozbočovač co rozděluje internet, který bude levný, spolehlivý a bude fungovat celou věčnost“.

 

Dnes se podíváme na dvě hlavní položky, které ovlivňují životnost těchto zařízení:

1) Pracovní teplota zařízení aneb kovový nebo plastový obal?

Většina lidí si ani neuvědomuje, že i přes svou malou velikost a pár funkcí, tyto zařízení obsahují procesory a další výkonné obvody, které vyzařují mnoho tepla. Dnešní výkonné čipy musí často mít  skvěle propracované chlazení a konstrukci. Hlavním chlazením je obal, proto kov vyhrává na celé čáře. Kovové krabičky pak fungují jako velký pasivní chladič.

Plast je bohužel tepelný izolant a chlazení je tedy komplikovanější. Ovšem výrobní cena plastového obalu při sériové výrobě je několikanásobně levnější.

Doporučujeme si připlatit a raději sáhnout po kovu, vyhnete se tak možným budoucím problémům.

 

2) Kvalita použitých součástek a materiálů

Již téměř deset let (od 1. července 2006) se musí výrobci elektroniky vypořádávat se směrnicí Evropské unie RoHS o zákazu použití škodlivých látek, především olova, v elektronice.

Olovo v pájce zaručovalo její pružnost a plastičnost. Nové pájky tak mají křehké spoje a nesnášejí vibrace, zvláště při pájení těžších součástek časem dojde ke vzniku „studeňáku“ či k vydrolení a upadnutí spoje. Tímto se vracíme k otázce č. 1., ke chlazení.

Není žádným tajemstvím, že současné spotřební zboží má často životnost pouze 2-5 let.

V naší nabídce najdete především produkty společnosti MikroTik, která nám již od jejího založení dodává i jednotlivé komponenty těchto prvků, a to i samostaných montážních krabic. Díky tomu Vám můžeme nabídnout řešení pouze pro Vaše potřeby.

Naše portfolio obsahuje celou řadu dlouhodobě výborných produktů. Od ideálních routerů do domácností a kanceláří, až po nejvýkonější routery s dotykovými LCD displeji.

 

Nejpouživanější produkty:

MikroTik RB2011iLS-IN

MikroTik RB2011UiAS-2HnD-IN

MikroTik RB2011UiAS-RM

MikroTik RBSXT-5nDr2

MikroTik RBmAP2n

 

Více informací a užitečné rady Vám rádi poskytnou naši technici specializující se na tuto problematiku. Emailový kontakt info@eabm.cz nebo telefon +420 558 644 011.

 

 

Petr Libosvár
servisní technik
Petr Libosvár

Petr Libosvár

servisní technik

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *