Skip to main content

Již nikdy nepříjdete o své fotografie z dovolené

Nechcete přijít o své fotogalerie z dovolené nebo důležité dokumenty do práce? O své kontakty, záložky nebo uložená hesla v prohlížeči? Tak zálohujte!

Tyto problémy řešíme často a mnohokrát se stane, že data jsou již nevratná. Přitom řešení je rychlé, snadné a cenově dostupné stačí svá data zálohovat.

 

Možnosti zálohování:

  • Zálohování na optická média – zastaralá metoda, ale stále funkční, svá data jednoduše vypálíte na CD nebo DVD na své vypalovačce. Tyto nosiče je nutné uložit na bezpečné místo (tím není myšlena poslední zásuvka od stolu). V dnešní době jsou však CD/DVD spolu s vypalovačkami spíše na odstupu.
  • Zálohování na pevné disky – pokročilejší a nejpoužívanější. Výhodou je velké úložiště dat, ovšem i to není neomezené. Časově náročné.
  • Zálohování na NAS zařízení – skvělé v rámci užívání více počítačů na jedné síti. Diskové úložiště je připojeno v síti a automaticky si stahuje předem určená data nebo pouze nové soubory od posledního zálohování.
  • Online zálohování – služba poskytována třetí stranou ve formě nahrávání dat na internet. Obrovskou výhodou je cena, možnost automatizace a snadné ovládání. Nevýhodou je nedůvěryhodnost třetí strany nebo šifrování tohoto přenosu.

 

Nejčastější odpovědi při nezálohování:

  • Nemůže se mi to stát, nedávám tomu velkou váhu
  • Nemám čas a chuť se tomuto problému věnovat
  • Nevlastním žádná důležitá data

 

Desítky tisíc za obnovu

Obnovení smazaných dat je značně časově i finančně náročné, a pokud se obnova povede, tak se vyšplhá do řádů deseti tisíců korun. Přitom prevence, tedy zálohování, je mnohem levnější.

 

Nepodceňujte zálohování. Váš počítač nebo notebook může „umřít“ kdykoli, ať už je starý nebo zakoupený minulý týden. Nezapomeňte, že o svá data nemůžete přijít pouze chybou hardwaru či softwaru, ale také vinou přírodních katastrof (povodně, oheň, …) a v neposlední řadě také vinou vlastní, např. smazáním důležitých dat.

 

Návrh řešení ZDARMA

Nechejte si od nás zdarma navrhnout nejlepší variantu zálohování „ušitou na míru“ přímo pro Vás a Vaše potřeby. Stačí vyplnit formulář níže a náš technik Vás bude kontaktovat.

 

Mám zájem o návrh zálohování ZDARMA

 

David Gontko
servisní technik
David Gontko

David Gontko

servisní technik

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *