Skip to main content

Předvíkendová otázka č.2

Děkuji za účast v další otázce, ale musím přiznat, že jsem z ní trochu nesvůj. Nikdo neuvedl komentář, tzn., že všichni vědí, co tato funkce dělá a k čemu je, ale i přes to mnoho z Vás likovalo -> Ne, není na to čas. Proto si zkuste přečíst těchto pár řádků a věřím, že příště bude odpověď jiná.

Proč odebírat flashdisk přes bezpečné odebrání?

Nejedná se jen flashdisk, ale jakékoliv externí zařízení (hardisk, sd karty, micro karty, …). Pokud přenášíte data mezi počítačem a externím přenosovým médiem, tak se nemusí vstupní nebo výstupní operace správně dokončit. Pokud toto zařízení vyjmete dříve, než se proces ukončí, můžete toto zařízení poškodit a kompletně přijít o všechna data, která na něm byla uložena.

I když se systém tváří, že přenos ukončil, tak může skrytě na pozadí stále něco přenášet. Proto je lepší použít nástroj pro bezpečné odebrání a ukončit tak veškerý přenos.

Z vlastní zkušenosti vím, že je to otravné a zdlouhavé, ale vyplatí se to. U flashdisků, nebyl při poškození moc problém, většinou tam bylo pár souborů nebo nějaký film. Ale horší to bylo, když jsem takhle odrovnal disk s velikostí 2000Gb. Vlastně od té doby tento rituál odebrání flashdisku dodržuji.

Pokud se Vám povedlo zařízení poškodit, navštivte nás a my zkusíme alespoň část dat zachránit.

 

#Predvikendova_otazka

Předvíkendová otázka č.2
Předvíkendová otázka č.2
administrátor / seo / marketing

Vojtěch Kocián

administrátor / seo / marketing

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *