Skip to main content

Programátoři na kofeinu

Občas se stane, že klienti potřebují provést nějaký programátorský úkol doslova ihned. Takový případ jsme řešili tento týden, kdy jsme první podklady dostali ve dvanáct hodin s tím, že další den je třeba projekt odevzdat. Šibeniční termín? Ani netušíte jak, ale zvládli jsme to i s rezervou.

Plánování a časy

Naši programátoři si důkladně plánují projekty, včetně rozčlenění práce na jednotlivé dny. Pokud se pak vyskytne nějaký obdobný požadavek, jako v tomto případě, nelze vždy vyhovět. Tyto úkoly nelze vyřídit v řádu minut, ale minimálně v řádu hodin či spíše dnů.

Programátoři se tak často pouštějí do “nočních směn”, kdy se mohou naplno věnovat projektům.

Noční

Naši programátoři jsou noční tvorové, kterým denní světlo nesvědčí. Všimněte si, že když občas vyjdou ze zatemnělé kanceláře začnou mžourat a schovávat se před sluncem (sluníčko jim obecně nesvědčí). Proto velice rádi využívají možnosti práce v noci, kdy všichni ostatní spí.

Jsou to vlastně novodobí upíři a kdyby si mohli vybrat, přes den spí a v noci ožívají.

Povinná výbava

Někteří programátoři nezvládnou noční bez obrovské konvice kávy a zásoby energetických drinků. U nás vede kvalitní černý čaj s medem a citrónem. Kromě toho je třeba mít vždy něco sladkého k zakousnutí a nic jim nebrání k maximálnímu výkonu.

Produktivita

Spousta klientů, ale i známých nechápe, jak mohou programátoři fungovat ve 3 hodiny ráno, kdy všichni spí. Odpověď je jednoduchá => na více jak 200%. A to právě proto, že všichni spí a programátoři se mohou čistě věnovat svým úkolům bod po bodu.

Nedivte se tedy, že Vám informace o splnění úkolu přijde takto v noci.

Závěr

Bohužel, programátoři zatím nemohou přejít do nočního režimu, přestože by si to velice přáli, takže spíše do práce chodí až na oběd. Pokud však potřebujete vyřešit nějaký projekt či úkol velice rychle, jsou připraveni Vám vyjít maximálně vstříc, pokud je to v jejich silách.

Zajímá Vás, jak to dopadlo s daným projektem?

  1. Klientovi byl projekt odevzdán ve 2:30
  2. Celkový čas nad úkolem 6 hodin 30 minut
  3. Jednalo se “jen” o 10314 řádků kódu

Jak se tvořil se můžete podívat v krátké animaci z verzovacího systému (nástin toho, jak probíhá vývoj si můžete přečíst ZDE).

Václav Dobiáš
webmaster / programátor
Václav Dobiáš

Václav Dobiáš

webmaster / programátor

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *