Skip to main content

Spotify, aneb cloudová budoucnost

Mnohým z vás se již dostala do podvědomí zelená ikonka se třemi vlnkami, většina z Vás jí dokáže spojit i s názvem revoluční aplikace Spotify, kterou vídáváme na krabicích různých stereo souprav a zesilovačů, dokonce i autorádií nebo na našich PC.

Spotify je krásná ukázka jakým směrem jde budoucnost světa software nebo možná lépe řečeno světa i-médií. V budoucnu se již nepočítá s tím, že někdo z nás bude kupovat DVD či Blu ray média s hudbou, ba dokonce věřím, že řada přijde i na filmy.  Jak je vidět na konceptu Spotify, hudbu si již budeme kupovat jen v rámci jakési předplatné virtuální knihovny, kde najdeme snad „všechy písně světa“. Jedná se o multiplatformní aplikaci, kterou můžete využívat napříč všemi svými zařízeními na Windows, Mac, Linux, Android, Iphone …

V případě, že Vám nevadí reklama, tak jsou Vám do této knihovny dveře zcela zdarma otevřené. Pro ty náročnější je možné pořídit prémiovou verzi za necelé dva tisíce za rok, což se na první pohled zdá jako dost, ale je při přepočtu je to pouhých 7 korun denně.

Na co Spotify především míří?

Odpověď je jednoduchá, je to pohodlnost. Pustit si oblíbený song nebo album, je už oproti hledání v našich mp3 knihovnách v počítači, ipodech nebo smartphonech daleko rychlejší. Pod svým účtem můžete samozřejmě vytvářet své vlastní playlisty, které díky cloudovému účtu služby Spotify máte vždy „u sebe“. Stačí mít jen aplikaci Spotify, na jakémkoliv z vašich či kamarádových zařízení. Potom už se jen přihlásit a máte přístup ke „své hudbě“ prakticky kdykoliv a kdekoliv. U prémiových účtu i v režimu offline.

 

Bude navždy zdarma?

Již jednou jste se u nás mohli dočíst, že majitelé chtěli zrušit bezplatné účty a ponechat pouze premium účty, naštěstí se tak nestalo.

 

Na službě Spotify je krásně vidět ona cloudová budoucnost. Neváhejte a vyzkoušejte zdarma na www.spotify.com

 

Jiří Zaoral
servisní technik
Jiří Zaoral

Jiří Zaoral

servisní technik

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *