Skip to main content

Chraňte svá data a počítač před výpadkem proudu

I přes to, že všichni uživatelé zdůrazňují jak je pro ně funkčnost počítače důležitá a jak jsou data důležitá, stále se setkáváme, že málokdo chrání svá data a techniku před proudovými nárazy. Jak jednoduše můžete o svůj počítač nebo data přijít se dovíte v dnešním článku, kde Vám samozřejmě i poradíme jak se chránit.

Stačí když budete mít souseda kutila, který si sám udělá pochybně fungující prodloužení na 230V, při použití vyrazí nejen sobě chránič nebo jistič, ale klidně i celou Vaší ulici. Důvodem může být i Vaše velmi pracovitá polovička, pokud pracuje najednou s pračkou, el.troubou, el. varnou plochou, mikrovlnou troubou, rychlovarnou konvicí a navíc u toho stačí luxovat, tak také máte zaděláno na malér a výpadek hlavního jističe. Dalšími již námi popisovanými důvody jsou letní bouřky a chyby v napájecí soustavě.

Pokud zrovna pracujete na svém počítači a např. kopírujete data, vytváříte dokument nebo jen upravujete rodinné fotky nebo video, tak se s touto prací můžete rozloučit.

Při výpadku samozřejmě nedojde k uložení dat a informací a práce je rázem fuč. U proudových špiček můžete nejen přijít o svá data, ale celý nechráněný hardware.

Přitom řešení je velice jednoduché, stačí si pořídit záložní zdroj, který Vás přijde na pár stokorun, oproti ceně počítače nebo záchrany dat v hodnotě několika tisíců.

Kontaktujte nás, rádi Vám se správným výběrem záložního zdroje pomůžeme nebo využijte naší akci Akce 25 – měsíc UPS.

 

Přečtěte si také:

Jak nikdy nepřijít o fotografie z dovolené

Vybíráme správný pevný disk

David Gontko
servisní technik
David Gontko

David Gontko

servisní technik

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *